maanantai 10. joulukuuta 2012

Lasten pikkujoulut ja valkosuklainen karpalokakku



Edellisten vuosien tapaan meillä vietettiin lasten pikkujouluja.
Ohjelmassa ei (taaskaan ) ollut kuin piparien koristelua, herkuttelua ja leppoisaa jutustelua. 
Tai no... lasten mielestä parasta taisi olla se kun tonttu oli käynyt tuomassa pussin josta löytyi pienet paketit. :)

Pöydästä löytyi paitsi tätä karpalohärpäkettä, myös Lakritsi-kinuskitoffeekakkua, Tosisuklaisia muffinsseja ja Daim-kakkua. Millään en enää muista oliko jotain muutakin...kuvaaminen jäi taas vähälle. Siskoa saa kiittää näistä kuvista!
Ainiin, suklaa-vadelmapaloja, mutta niistä joskus myöhemmin lisää.



Pohja:
180g piparkakkuja
n. 75g sulatettua voita 

Täyte:
2 dl kermaa
250g maitorahkaa (vaniljarahkaa)
130g valkosuklaata
½dl sokeria
3 liivatelehteä
2rkl kiehuvaa vettä
3rkl siirappia (unohdin onnelliseti tämän)

Koristeluun:
5dl jäisiä karpaloita
3dl punaista glögiä
(tai 1dl punaista mehutiivistettä+2dl vettä)
2dl hyytelösokeria

Vuoraa halk. 24 cm irtopohajavuoan pohja leivinpaperilla.

Hienonna piparit, lisää silatettu voi.
Painele vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
 Vaahdota kerma.
Sulata suklaa ja sekoita hieman jäähtyneenä kermavaahdon joukkoon. 
Lisää rahka ja sokeri.
Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä. 
Kaada ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin.
Levitä täyte vuokaan piparipohjan päälle, peitä ja laita jääkaappiin hyytymään useiksi tunneiksi, mielellään yön yli.

Valuta kakun pinnalle ohut kerros siirappia
 Kiehauta glögi kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
Kippaa jäiset marjat kakun pinnalle
 Lusikoi glögikiille marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Lasten lempparia tätä karpalounelma ei ollut, aikuisille kyllä maistui.
Itse tykkäsin, ja kyllä se mitä töihin vein, teki kauppansa.
Karpalo on mukavan kirpsakkaa ja valkosuklaa pehmentää kivasti makua.
Joten suosittelen aikuisille suunnattuun tilaisuuteen .:)


Tämä lakritsitoffeekakku on kyllä kestosuosikki. Kummipoika 1v7kk söi niin kuin isommatkin... <3>













Tunnelmallista joulun odotusta!


3 kommenttia:

  1. Onpas teillä ollut herkulliset pikkujoulut.

    Multa saattais löytyä karpaloita pakkasesta.Voisin kokeilla tehdä tuota härpäkettä.herkulliselta näyttää.

    ja lyhdytkin on kauniita.

    Joulun tunnelmaa sinne teillekin.

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihanat tarjottavat teillä on ollut! Kieli pitkällä täällä niitä katselen. ;D Tuo lakritsitoffeekakku menee kyllä varmasti vielä kokeiluun! :b
    Kiva idea laittaa pitsiä noihin purkkeihin! Tosi tunnelmallisen näköistä! :)

    VastaaPoista
  3. Olivat kyllä jälleen ihania nuo sun leipomukset :)!
    Tenavien into oli hauskaa seurattavaa :D

    VastaaPoista