perjantai 24. toukokuuta 2013

Valkosuklaa-passionhedelmäkakku



Vapun aikaan meillä kokeiltiin Kotiliedestä löytynyttä reseptiä.
Alkuperäisessä ohjeessa vuoan koko oli 25x25 cm, aivan liian iso tälle kertaa.
Puolitin määrät, paitsi keltaisen pinnan joka on alkuperäisen ohjeen mukaan. Ei siltikään liian paksu. 
Kakku siis valmistui halk. 22 cm irtopohjavuoassa.
Kostuttamiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.
Mielestäni tämä jäi aavistuksen liian kuivaksi, vaikka kippasin melko runsaalla kädellä Spriteä kakkupohjalle.



 Tällä ja Mehukatti simalla herkuteltiin lasten kanssa.
Mies kun ei suuhunsa moista leipomusta laita. :)
 Kakkua kyllä riitti siskoillekin. Vapputorille mennessä vietiin kumpaankin talouteen maistiaisia.


 Pohja: 
3 kananmunaa
1,75dl sokeria
½dl kuumaa vettä
100g voita sulatettuna
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
3 liivatelehteä
4 passionhedelmää
2½ dl kermaa
100g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl sokeria

Kostutukseen:
1½-2 dl Spriteä

Pinnalle:
1 plo (2dl) mango-passionhedelmä smoothieta
2 dl hyytelösokeria

Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Lisää kuuma vesi ja sulatettu voi sekoittaen.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seokseen.
Nostele taikina kevyesti sekaisin.

Voitele ja jauhota halk 22 cm irtopohjavuoka. (Tai laita leivinpaperia pohjalle)
Kippaa taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 1tunti.
Kumoa ritilälle ja anna jäähtyä. Leikkaa kahteen osaan.

 Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kaavi passionhedelmien sisukset siivilän kautta pieneen kattilaan. Kuumenna ½ dl kermasta kiehuvaksi toisessa kattilassa ja nosta kattila syrjään. Lisää kermaan rouhittu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
 Vaahdota loppu kermasta. Notkista kulhossa tuorejuustot ja sokeri. 
Lisää lämmin valkosuklaaseos. 
Kuumenna passionmehu ja sulata joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana valuttaen täytteeseen. Nostele joukkoon kermavaahto.

 Nosta alin kakkulevy takaisin puhdistettuun ja leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevy spritellä. Levitä täyteseos vuokaan. Nosta kansilevy päälle ja kostuta spritellä. Peitä kakku huolellisesti ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

 Valmista hyytelökuorrutus. Kiehauta kattilassa smoothiejuoma ja lisää hyytelösokeria koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa ja kirkastuu, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä muutama minuutti. Leikkaa halutessasi kakun pinnalta pois tummin kakkupinta, jotta kuorrutuksen väri korostuisi enemmän. Lusikoi liemi tasaisesti kakun päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa vielä muutaman tunti. Siisti kakun reunat terävällä veitsellä. Koristele tuoreilla hedelmillä tai marjoilla.








Ja loppuun kuva siitä miten kauniisti kukkiikaan angervopuska, jonka leikkaamisesta on talven aikana rusakot pitäneet huolta....
Eipä tässä muuta voi kuin paiskoa pensaiden juurille hurjan paljon kanankakkaa, jotta kasvaisivat paljon vartta. Muuten ens talven jälkeen ei oo mitään jäljellä.
Hieman turhauttavaa touhua tämäkin.

Hilpeää, kesäistä viikonloppua! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti