lauantai 5. lokakuuta 2013

Tacopiirakka Taco paj a'la anso





Tämän superherkullisen piirakan ohjeen sai työkaverilta.
Kuulemma on hyvää myös pakastamisen jälkeen.
Jos nuo mausteseospussit sopii makumaailmaan, väittäisin että myös tämä maistuu.

Mä teen mielummin suklaakakkusia, ja suolaisen piirakan miettiminen on joka kerta yhtä työlästä...
Tätä ohjetta aion kyllä hyödyntää tulevaisuudessakin.

Vuokana oli halkaisijaltaan n.24cm piirakkavuoka.
Tomaattimurskakohdassa piti vähän soveltaa, koska kaapeista ei löytynyt minkäänlaista murskaa, ja valkosipulinkynnetkin kasvoi jo vartta jääkaapissa. Pitäsi kai ahkerammin käyttää niitäkin...

Pohja:
4dl vehnäjauhoja
50g voita
1½dl maitoa
2tl leivinjauhetta
½tl suolaa

Sekoita aineet tasaiseksi massaksi.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Täyte 1:
400g jauhelihaa
½pss tacomausteseosta
½prk tomaattimurskaa tai valkosipuli-tomaattimurskaa
(laitoin 1prk paseerattua tomaattia+valkosipulimaustetta)

Paista jauheliha.
Mausta mausteseoksella ja tomaattimurskalla, sekoita. 
Levitä pohjan päälle.

Täyte2:
1prk creme fraichea
½dl majoneesia
suolaa,mustapippuria

Sekoita aineet ja levitä vuokaan.
Ripottele päällimmäiseksi runsaasti juustoraastetta.

Paista uunin keskitasolla 250 asteessa n. 10-15minuuttia.





Herkullista lauantaita!






1 kommentti:

  1. monta kertaa pitäny tätä testata..millonhan sais aikaseksi..

    VastaaPoista