tiistai 26. marraskuuta 2013

Amerikkalainen luksusfudge



 2½dl saksan- 
tai pekaanipähkinöitä
½dl manteleita
1rkl voita
hyppysellinen suolaa
300g maitosuklaata
200g tummaa suklaata
1prk kondensoitua maitoa (397g)
2tl vaniljasokeria
3dl vaahtokarkkeja paloina

Kuumenna uni 175 asteeseen.
Rouhi pähkinät ja mantelit.
Laita pellille ja paahda uunin alaosassa n.10 minuuttia.
Varo etteivät ne pala.

Sekoita voi, suola ja kuumat pähkinät kulhossa. Sekoita kunnes voi on sulanut.

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkon kondensoitu maito.
Lisää sekaan pähkinät, mantelit ja vaniljasokeri.
Anna jäähtyä hieman ja kaada lopuksi sekaan vaahtokarkinpalat

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun, n. 15x25cm vuokaan.
Anna fudgen jäähtyä jääkaapissa.
Palo jäähtyneenä terävällä veitsellä.

Säilytä jääkaapissa kannellisessa purkissa.




Käytin Prismasta ostettua pähkinä-mantelisekoitusta.
Nämä oli ihan jees, mutta ihan törkeän makeita, jopa mun mielestä.
Lapsista 2/3 tykkäs.
Vaahtokarkit ei mun mielestä oo ihan välttämättömiä, varsinkin jos ne ei muutenkaan oikeen maistu.
Miehen sanoja lainatakseni: " ootko sä laittanu näihin purkkaa?"
Sitäpä juuri, ja valmiiks pureskeltua. ;)




Näillä eväillä kohti joulua. :)
Vajaa kuukausi enää...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti