sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Omar-sitruunamuffinit


 
Pirkan sivuilta löytynyttä reseptiä oli ihan pakko saada kokeilla.
Täytyy sanoa, että maku jakoi mielipiteet aika reippaasti.
Iida söi kuorrutteen, pojat eivät piitanneet ollenkaan.
Mies totes että liian mullaista ja hampaisiin tarttuvaa kuorrutetta.
Mä tykkäsin, että nämä olis voinut tehdä vähän pienempiin vuokiin, ja tehdä kuorrutetta tupla-annos.

 
Muffinsseja vietiin myös mummolaan, jossa ne kelpasivat hyvin.
Isäni mielestä nämä olivat jopa parempia kuin hänen edellinen lempparinsa, Miljonäärin piirakka.
 
Joten niin se vaan on, että niin monta on makua kuin suutakin. :)



                                                                      
                                                                        1 sitruuna
     3 kananmunaa
3 dl sokeria
                                                          1 dl   juoksevaa margariinia                                 
         4 dl vehnäjauhoja
              1½ tl leivinjauhetta
          1 tl vaniljasokeria
                    1 tlk (200 g) kermaviiliä

Kuorrutus

1 dl kuohukermaa
30 (n. 150 g) Fazer Omar -makeista.
 
Pese sitruuna hyvin ja raasta siitä kuori (1-2 tl) sekä purista puolesta sitruunasta mehu (1/2 dl).
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Lisää jauhoseos muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kermaviilin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
Jaa taikina muffinivuokiin.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuumenna kerma kattilassa. Lisää makeiset ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Valuta kuorrutus muffinien päälle. Koristele omar-sitruunamuffinit makeisilla, pähkinärouheella tai koristerakeilla.
 Kuorrutus jähmettyy nopeasti, joten toimi nopeasti jos haluat saada koristeet kiinni.
 


 
 
Keväiset sammakkoterkut kaikille! :)


1 kommentti: