maanantai 4. toukokuuta 2015

Pikainen puolukka-kinuskipiirakka


Tämän herkun ohje löytyi Liian hyvää-blogista.
Etsin netistä ohjetta johon lykkäisin kaapissa pyörivän vajaan kinuskikastikepurkin sisällön...
Annen blogista löytyi tämä herkku, johon ei kinuski alunperin kuulu, mutta mikäs sen parempaa...puolukat ja kinuski...? Varsinkin kun kaapissa ei ollut kuin tavisrahkaa,  näin sain siis kinuskirahkan. :)
Marjoinahan voi käyttää mitä haluaa, ja kinuskin jättää pois ilman että se vaikutaa muiden aineiden mittasuhteisiin.


Yllätyksekseni piirakka maistui myös tenaville!
Käytiin isolla porukalla isomummun luona ja vein sinne mukanani yli puoli pellillistä.
 Kaikki meni.
Voiko leipuri parempaa kiitosta saada?




6 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
2tl kanelia
3 dl sokeria
1 iso kananmuna (2 pienempää)
1 prk (200 g) maustettua rahkaa 
1,5dl kinuskikastiketta
2 dl maitoa
125 g sulatettua voita

Pinnalle:
4-5 dl jäisiä puolukoita
1/3 dl sokeria


Sekoita märät aineet omassa kulhossa ja kuivat omassaan listan mukaisessa järjestyksessä.
Vatkaa kaikki sekaisin muutamalla sähkövatkaimen hurautuksella.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Ripottele päälle puolukat ja sokeri.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-25 min, uunin mukaan.
Mulla meni vähän reilu 20 minuuttia.

Tarjoa jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa.
Tämä on kyllä hyvää ilman mitään lisukkeitakin!



1 kommentti: