lauantai 17. lokakuuta 2015

Suklaapikkuleivät



Perusmuropikkuleipiä, joita lapset leipoivat mummolatuliaisiksi.
Helppoja, nopsia ja menekin perusteella sanoisin että maistuvia.
Paistaessa kannattaa olla tarkkana, ensimmäinen pellillinen meinasi tummua liikaa, kyse oli parista minuutista.







200g voita (huoneen lämpöistä)
1tl vaniljasokeria
1dl tomusokeria
4½dl vehäjauhoja
100g suklaata (pieneksi palottua)

Nypi voi ja muut ainekset yhteen. Työstä nopeasti taikinaksi.
Laita taikina muovipussiin ja jääkaappiin n. puoleksi minuutiksi.

Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Muotoile taikinasta 30-35 pientä palloa, laita ne pellille leivinpaperin päälle.
Paina palloja haarukalla.
Paista uunin keskiosassa n. 15 minuuttia.




4 kommenttia:

  1. Koskahan meikäläinen on viimeksi tehnyt keksejä? Lapsena? Tälläinen ohje kuulostaisi juuri sopivan helpolta siihen että voisi kokeilla!

    VastaaPoista