maanantai 25. tammikuuta 2016

Miljonäärin piirakka ja Marjamätäs gluteenittomina

















Tästä ei enää paljon tylsemmäksi kakun ulkonäkö pääse, mutta kun lapsi kerran moisen halusi, hän myös sellaisen sai.
Samanlainen kakku sisuksistaan kuin monesti ennekin...

Myös nämä kaksi ovat vanhoja tuttuja, Marjamätäs ja Miljonäärin piirakka.
Erilaista on se, että tein kumpaankin gluteenittoman murotaikinapohjan.
Miljonäärin piirakkaan käytin Pandan maitosuklaata Fazerin sijaan, joten näistä tuli keliaakikollekin sopivia.
Maku pysyi hyvänä, ainoastaan pohjaa oli hieman hankalampi leikata, taikina mureni enemmän kuin tavallinen, varsinkin marjamättäässä.
Mutta mitäs pienistä. :)









Gluteeniton murotaikina makealle piirakalle

100g voita
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
3dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunajauhoja
tilkka vettä

Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä kunnolla huoneenlämmössä.  
Lisää kuivat aineet ja nypi ne rasvaan.
Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.
  Jos taikina tuntuu silti jäävän liian murumaiseksi, voit lisätä tilkan vettä. Tämän jälkeen sekoita vain nopeasti sekaisin, älä vaivaa taikinaa.
Jos haluat taikinasta maidottoman, käytä kasvismargariinia.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti