maanantai 8. helmikuuta 2016

Keitto paahdetuista kasviksista


En voi sanoa olevani sosekeittoihmisiä, mutta jostain syystä tämä ohje houkutteli kokeilemaan.
Tykkäsin kovasti!
Se varjopuoli tässä on, että kukaan muu meillä ei innostu tälläsistä eväistä.
Tämä ohje on kuitenkin sen kokoinen, että yksikin ihminen saa sen tuhottua inhimillisessä ajassa. Tai ainahan voi pakastaa varalle annoksen kiireisen päivän varalle.



500g bataattia
1 sipuli
3 isoa tomaattia
3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
4-5dl kasvislientä
1tl suolaa
paprikajauhetta
yrttisekoitusta
ripaus mustapippuria

Kuori ja paloittele bataatti.
Lohko tomaatti.
Kuori valkosipulinkynnet.
Laita kasvikset uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle, valuta päälle öljyä.
Paahda kasviksia 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Kippaa lohkot kattilaan, lisää hiljalleen kasvislientä ja soseuta sauvasekoittimella.
Lisää mausteteet ja kuumenna keitto.


Alkuperäinen ohje löytyy Yhteishyvästä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti