tiistai 9. helmikuuta 2016

Suklaamonsterikakku




Huolimatonta kuvausta (taas kerran) ja koristelut unohdettu...
Mutta tätä kakkua on pakko kehua!
Törkeän hyvää. Ihanaa. Suklaista. Lihottavaa. Herkullista.
Päälle olisi voinut tehdä marengin, mutta kyllä tässä oli makeutta ilman sitäkin...
Itse asiassa suunnitelmissa oli tehdä mansikkakastike, mutta aika loppui.
Kukaan ei kyllä hokannut sellaista kysellä, kehuja kakku kyllä sai.
Tarjosin tätä miehen synttäreillä, ja voin sanoa, että teen taatusti muillekin kekkereille.

Täytteeseen ei tule lainkaan liivatetta, koostumus on ihanan pehmeeää, mutta kakku pysyy kuitenkin hyvin koossa. Tämä kestää myös pakastuksen.
Ohje napattu täältä.








Pohja:
n. 250g Digestivekeksejä ja minttu Domino-keksejä
n.100g voita


Murskaa keksit pakastepussissa pieniksi muruiksi.
Kippaa kulhoon, sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos n. 22cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.


Täyte 1:

300g minttukrokanttisuklaata
2dl kuohukermaa


Kuumenna kerma pienessä kattilassa. Kaada sekaan paloiteltu suklaa.
Sekoita kunnes suklaa on sulanut tasaisesti.
Laita täyte jääkaappiin. Kaada pohjan päälle kun on jäähtynyt kylmäksi.


Täyte 2:

2dl kuohukermaa
200g maitosuklaata
1tl vaniljasokeria
2dl kermaa


Kuumenna kuohukerma kattilassa ja laita pilkotut suklaapalat joukkoon. Mausta vaniljasokerilla.
Laita seos jääkaappiin jäähtymään. vaahdota kunnolla jäähtynyt seos sähkövatkaimella.
Vaahdota 2dl kermaa ja yhdistä seokset.
Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.













Halutessaan voi tehdä mansikkakastikkeen suklaan kaveriksi.



200g mansikoita
sokeria maun mukaan
2rkl vettä
2 sitruunamehua

Laita aineet kattilaan, keitä n. 15 minuuttia.
 Soseuta kastike kuumana sauvasekoittimella.










4 kommenttia:

  1. Oi kun näyttää herkulliselta. Tätä täytyy ehdottomasti hiihtolomalla kokeilla lasten kans :)

    T: Suvi R.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Toivottavasti teillä on hyvä loma! :)

      Poista