maanantai 23. tammikuuta 2017

Meksikolainen jauhelihapannu



Uusien makujen etsintää... en jaksa enää makaronilaatikkoa!
Tällä kertaa Soppa 365:sta löytynyt ohje osui ja upposi!
Ensimmäinen koulusta tulija katsoi kauhuissaan paistinpannulle ja tiedusteli onko tuota pakko syödä.
Hetken päästä tuli haistelemaan ja halusi maistaa. Sitten odottelikin kuumeisesti ruuan valmistumista.

Muokkasin vähän ohjetta, ja seuraavalla kerralla testaan taas vähän erilailla. 
Ohjeessa on 1pss tacomaustetta. Laitoin vain 1/3 pss, ja silti tietynlainen kitkerä maku puski läpi. 
Ajatuksena olisi kokeilla korvata se purkillisella tacokastiketta...
Pinaatinkin kanssa kävi ihmeesti. Prisman hylly oli aivan tyhjä pinaatti-kohdassa, hintalappu vain jäljellä. Ostin sitten 200g pussin jossa oli pinaattia, rucolaa, jääsalaattia ja jotain jota en enää muista.
Laitoin vain puolet, mutta aivan hyvin tuohon olisi uponnut koko pussi, kukaan ei edes huomannut että seassa oli paistettuja rehuja...
Alkuperäinen ohje täällä. Mun versio tässä



1 iso sipuli 
5-6 valkosipulinkynttä
1 paprika
n 100g salaattisekoitusta
400g jauhelihaa
yrttimaustettua paseerattua tomaattia
1/3 pss tacomaustetta
paprikajauhetta, yrttisuolaa, valkosipuli-pippuria myllystä
n. 100g juustoa
ruohosipulia

Pilko sipuli, kuori ja puserra valkosipulinkynnet.
Huuhdo ja kuutioi paprika.
Huuhtele salaatti ja pinaatti, silppua.
Ruskista jauheliha isolla paistinpannulla.
Lisää sipulit ja paprika. Jatka paistamista kunnes paprika pehmenee hieman.
Lisää rehut ja paista vielä pari minuuttia.
Kippaa pannulle paseerattu tomaatti ja mausteet, anna hautua vielä n. 5 minuuttia.
Ripottele pinnalle juustoraaste, anna sulaa. 
Koristele lopuksi ruohosipulisilpulla.
Tarjoile esimerkiksi riisin ja/tai salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti