perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen kindermunajätskit


Facessa pompahti silmiin Kinuskikissan pääsiäismunajäätelöt.
Ensimmäinen ajatus, että noitahan tehään jälkikasvun kanssa yhteisvoimin, tuunataan oman maun mukaan.
No joo, kyllähän se nuorin suostui apuriks, pojat oli jossain..
Tän projektin päätteeksi vannotin lapsia että jos koskaan ikinä ilmotan jotain vastaavaa väsääväni, niiden pitää ehdottomasti torpedoida moinen kuolleena syntyny ajatus. 
Ainakaan en saa väsyneenä alottaa.
Tai sitten pitää pakottaa mut käymään niin monessa kaupassa että edes niitä jäätelötikkuja löytyy...
Tässähän kävi niin, että kun Prismasta ei löytyny jäätelötikkuja, ne oli pakko tuunata Bilteman sytyketikuista. Kyllä tunsin itteni taitavaks kun puukon ja vasara kans niitä askartelin...kans kun en kirvestä tajunnu hakea. ;)
Tikut jäi liian pitkiks ja täytetyt munat ei oikeen halunnu pysyä paikallaan vaan kallistelivat minne sattuu..siksi saumatkin meinasivat aueta. 
Siis periaatteessahan tää on tosi iisi juttu. 
Varmasti kaikille muille.

Pääasia on se, että hyviä oli. :)
Meillä näitä nautittiin eilen lasten ja miehen pääsiäisloman alkamisen kunniaks.

Niin joo, tein tupla-annoksen joka jaettiin kahtia. Toinen maustettiin kinuskikastikkeella ja geishalla, toiseen laitettiin rouhittua pätkistä.
(Nopeampi versio on sekoittaa omaan suosikkijätskiin keksin- ja suklaanmuruja.)
Pakastimessa on siis vielä jätsikulhoja odottamassa ottajaansa. :)


7 suklaamunaa, mä ostin Kindereitä.

2dl kermaa
200g tuorejuustoa/ vanukasta/rahkaa
2 tl sokeria
1½ rkl vaniljasokeria
1dl glukoosisiirappia
suklaarouhetta
kinuskikastiketta

Halkaise veitsellä suklaamunat. 
Tee toiseen puolikkaaseen pieni syvennys tikkua varten.
Mittaa kulhoon kerma ja sokeri, vatkaa vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto, vaniljasokeri ja glukoosisiirappi keskenään, lisää kermavaahtoon.
Kääntelö lopuksi mukaan suklaarouhe ja halutessasi kinuskikastike.
Tai jaa massa kahtia, ja mausta ne eri kastikkeilla ja suklailla.
Täytä munat, laita tikku väliin ja yhdistä puolikkaat.
Laita pakastimeen.
Syö ja nauti seuraavana päivänä.

Nii joo, pakasta myös ne ylijäämämassat. 
Syö ne sitten kun huvittaa. 




Rauhallista pääsiäistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti