perjantai 12. toukokuuta 2017

Puolukka-kinuskipiirakka












Pakastin pitää sisällään vielä melkoisen määrän puolukoita.
Pitää siis keksiä muitakin käyttökohteita kuin jogurtin ja puuron seassa syötynä..
Tämä piirakka ei ulkonäöllään loista, mutta maku on kohdallaan!
Tuolla kinuskimäärällä väkisinkin. ;)
Helppotekoinenkin tämä piiras on. Ei tarvi vatkailla ja vispailla, puuhaarukalla sekoittaminen riittää.
Jos aikaa ja inspiraatioa piisaa, suosittelen keittämään kinuskin itse.
Se vaan on niin paljon parempaa kuin kaupan kinuski.
Joka sekään ei todellakaan ole pahaa.





2 munaa
1dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1dl kermaa
1dl voisulaa
n. 7dl pakastepuolukoita
2dl kinuskikastiketta

Sekoita puuhaarukalla munat ja sokeri.
Sekoita leivinjauhe ja kardemumma vehnäjauhoihin.
Sekoita jauhoseos, kerma ja sulatettu voi muna-sokerilitkuun.
Levitä taikina (sen kuuluu olla tahmeaa) voideltuun, halk. 28cm piirakkavuokaan.  
Paista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia.
Lisää pohjan päälle reilusti puolukoita.
Jatka paistamista kunnes pohja ja reunat ovat kypsät.
(En muistanut katsoa aikaa...)
Anna jäähtyä hetki ja valita päälle purkillinen kinuskikastiketta.


Kinuski:
2dl kermaa
2dl fariinisokeria

Mittaa sokeri ja kerma kattilaan. Kiehuttele koko ajan sekoittaen kunnes kinuski on sopivan paksua.
Kaada piirakan päälle.



















1 kommentti:

  1. Tykkään yhdistelmistä, joissa makea ja kirpeä yhdistetään. Tämä kuulostaakin piirakalta, joka voisi olla mun makuun.

    VastaaPoista