keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Tosisuklaiset suklaamuffinssit ja jälleen löytöjä kirpparilta ja mummun ullakolta. :)






Täällä taas, onpas ollu kiireinen kuukausi kun bloggailu ja leivonta on jäänyt näin vähälle.
Työ haittaa harrastusta ja iso osa vapaa-ajasta on kulunut pihalla. Laatikoissa on kasvamassa mm sipulia ja porkkanaa, mutta niistä joskus toiste - ehkä. Voi olla että rusakko käy napsimassa kaiken parempiin suihin...

Näitä muffinsseja tehtiin lasten kanssa vierasvaraksi. Nopea, helppo ja herkullinen ohje, jota olen aiemminkinkin kokeillut. Nyt vaan hieman tuunattuna.



4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
100g rouhittua suklaata (Dumle-suklaalevy)
n. 70 g rouhittua valkosuklaata
2 dl maitoa
2 kananmunaa
100g voita sulatettuna

Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Koristele jos huvittaa.






Ennen juhannusta olin pari päivää lasten kanssa mummolassa.
Vaikka oli kovin tuulista, harmaata ja sateista, niin uimaanhan noiden piti päästä.
Mä sitten nautin tuosta järvestä, sateella ja paisteella! <3

Reipas tuulenpuuska kiskaisi uimaelukan karkuun, pienessä paniikissa Jere sitä tavoitteli... Onneksi tuuli maalle päin. Elukan etumatka oli alunperin aika hurja. :) Paljon on ollut iloa mokomasta muovihökötyksestä. Toinen oli talven aikana hajonnut, mutta tämä vielä toistaiseksi kelluu... Pitäisi kauppareissulla löytää vielä kaksi sopivaa kellutinta.

Mummun ullakolta löytyi kiva apilaverhokappa, jota kaavailin kodinhoitohuoneesseen. Ehkä. Punainen sydänlautanen on omiaan kynttilöiden alle, vaikka yhdessä kohdassa onkin pieni kolhu.
Lasikupu löytyi kirpparilta.


Samoin nämä verhot. Kuvassa kaksinkerroin, eli melko leveät. Mulla ei oo harmaana häilyvää ajatustakaan siitä, mihin nämä vielä tulee, mutta pakko oli saada. Ja halvat olivat. Vimpelin kirpputorilta lähti mukaan nämä 2 verhoa, Iidalle pari paitaa ja mekko sekä hyväkuntoinen meikkipää, pojille turtlesit ja jokin jottu jonka nimeä en osaa edes arvata, mulle neule..ja rahaa meni 5euroa. Siinä on muuten sellainen paikka, että jos jaksaa tonkia ja "sukeltaa", sieltä saattaa löytää vaikka mitä.


Tämä emalikuppikin on kirpparilöytöjä.


Tälläistä täällä. Leipomisinto alkaa taas nousta. Kun vain olisi aikaa. Tänään kutsuu iltavuoro, sitten onkin taas aamuja. Silloin paremmin ehtii. Kesäloman tarpeessa alan jo olla, mutta vielä melkein 3 viikkoa ennen kuin alkaa. Elämäni ensimmäinen palkallinen 4 viikon loma! Ja talvellekin jäi vielä 8 pv. Oi autuutta! <3

Mukavan lämmintä ja lokoista kesäpäivää kaikille!



4 kommenttia:

  1. Nams! Vierailin ekaa kertaa blogissasi ja herkullisia muffineita varmasti ovat!

    VastaaPoista
  2. Mä en ookkaan koskaan muuten käyny tuolla Vimpelin kirpparilla, pitääpäs käydä tonkimassa kun seuraavan kerran meen käymään kotopuolessa.

    Eikö ookki ihana tunne kun saa lomailla ja palkka juoksee =)

    Aurinkoisia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
  3. Jostain tuo apilakangas on mullekin tuttu, oliskohan ollut jotkut saman tyyliset lakanat joskus tai verhot. Ihan tuli lapsuus mieleen :) Tommosta lasikupua oon kuolannut mooooonta kertaa sokoksella, mutta täytyykin muistaa se myls kirpparikierroksilla. Ja rentouttavaa lomaa :)

    Terv. Elli Vaaleasta Unelmasta. p.s. en pysty kommentoimaan tilin kautta, outoa...

    VastaaPoista